Junioriharjoittelu on valvottua ja turvallista. Salikäytöksen ja keskittymisen merkitystä oppimisessa ei voi liikaa korostaa. Tekniikoiden ja niiden osien opettelu aloitetaan alkeisharjoitteista, joita kerrataan budo-lajeille tyypilliseen tapaan jokaisessa harjoituksessa. Hiljalleen, kehityksen myötä, siirrytään vaativampiin harjoitustapoihin perusteita kuitenkaan koskaan hylkäämättä. Junioriaikidotekniikat ovat selkeitä, vaikka pohjaavatkin samoihin perusperiaatteisiin kuin aikuisten harjoitteet. Turvallisuus on ensisijalla, joten vaarallisia tekniikoita vältetään. Juniorit harjoittelevat tiistaisin kello 17-18.

Aikidossa on vain muutamia perustekniikoita, mutta erilaisten harjoitusmuotojen ja -tapojen johdosta haastavuutta riittää kaikenikäisille. Pääopettajamme Petteri Silenius Shihan on itsekin aikanaan aloittanut harjoittelun nuorena, joten hänellä on selkeä näkemys siitä, miten junioreiden olisi mielekästä harjoitella, jotta aikidosta saisi mahdollisimman paljon. Ryhdissä harjoittelun voi aloittaa jo seitsenvuotiaana.

Seurassa on selkeä ja tunnollisuuteen kasvattava harjoitusilmapiiri, joten juniorit voivat levollisin mielin siirtyä 13-vuotiaina aikuisten harjoituksiin. Kaikkien juniorien on hankittava pakollinen, alle 18-vuotiaille tarkoitettu lisenssi. Alla on linkki Suomen aikidoliiton sivuille, joten kiinnostuneet voivat tutustua tarkemmin vakuutuksen yksityiskohtiin.

Aikidolisenssi junioreille